@KTzone » 音樂 - 交流討論 » 音樂 - 音樂綜合討論 » 邊度有BB班音樂playgroup?

2012-11-26 23:59 walkmum
邊度有BB班音樂playgroup?

我女女而加先1歲2個月, 但係佢就好中2 D 音樂玩具, 好似音樂盒, 聽到D 音樂又會哼D拍子出黎, 所以想報D BB班既音樂playgroup 比佢, 有冇好介紹?

[[i] 本帖最後由 walkmum 於 2012-11-28 00:39 編輯 [/i]]

2012-11-27 16:40 wifibear
我小朋友就黎1歲半, 都想搵playgroup比佢:35:

2012-11-27 23:45 tobyFong
你小朋友有冇去過其他playgroup先? 未必個個小朋友適應到playgroup GA WO:66:

2012-11-27 23:47 wifibear
我小朋友呢個月都有去過D 讀下英文playgroup, 我見佢都玩得幾開心:14:

2012-11-28 00:40 walkmum
我小朋友未參加過, 諗住音樂playgroup可能易D 接受到, 我去過屋企附近D細琴行, 佢地唔肯收我小朋友, 要2歲先肯

2012-11-28 00:40 walkmum
係味其實太細去playgroup?:15: :15:

2012-11-28 11:48 wifibear
我覺得6歲前都係小朋友學習既好好時間, 如果而加已經接觸多D 野, 可能大左返學個D 都易上手D:P

2012-11-30 00:14 walkmum
我都知呀~所以先想問邊度有PLAYGROUP俾佢玩下

2012-11-30 00:16 tobyFong
如果你決定比佢去playgroup, 可以試下通利個playgroup既~~

2012-11-30 00:21 tobyFong
你小朋友可以去精「嬰」班, 係for12個月至18個月既小朋友去~

2012-11-30 00:22 tobyFong
因為通利係分年齡既, 最細半歲都有得學

2012-11-30 00:28 walkmum
通利姐係TOM LEE琴行?

2012-11-30 00:28 walkmum
[quote]原帖由 [i]tobyFong[/i] 於 2012-11-30 00:22 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=31022467&ptid=2178349][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
因為通利係分年齡既, 最細半歲都有得學 [/quote]
半歲都有? 學唔學到野嫁?

2012-11-30 11:06 tobyFong
係TXM LEE, 佢半歲個D 課程就係要親子上堂GE~ 所以當係一個親子活動, 又可以學到野都係唔錯既選擇

2012-11-30 11:10 walkmum
如當係當係親子活動, 又可以學到野開心既都係好事黎既

2012-11-30 11:12 walkmum
咁但係我女女而加係一歲幾, 咁會唔會有岩佢既班呢?

2012-11-30 11:12 tobyFong
最緊要呢個playgroup係培養佢地既音樂興趣, 唔係死迫佢地學, 到到3歲幾先會主張佢地接觸樂器

2012-11-30 11:14 tobyFong
佢係有3種GE, 第1個係FOR BB班, 半歲可以參加

2012-11-30 11:15 tobyFong
之後就係FOR 1歲既學, 叫精「嬰」班, 呢個就應該岩你小朋友LA~

2012-11-30 11:16 tobyFong
之後你小朋友再大D, 18個月就有「優」兒班接住讀落去~

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 邊度有BB班音樂playgroup?