@KTzone » 數碼 - 電腦用品 » 數碼 - 電腦軟件及系統問題 » Printer不能用代墨..求解決方法!!!!

2007-10-1 01:24 sojet
我用的HP1410三合一Printer, 使用20及21號墨..

最近用完D原廠墨後,轉用代墨..點知用了幾次後就用唔到.

請各位C兄指點!!!!

聽講可解除Priter內的墨用量記憶,就可用到代墨.

唔知真定假...謝謝.....

2007-10-1 01:47 scau
[quote]Originally posted by [i]sojet[/i] at 2007-10-1 01:24 AM:
我用的HP1410三合一Printer, 使用20及21號墨..

最近用完D原廠墨後,轉用代墨..點知用了幾次後就用唔到.

請各位C兄指點!!!!

聽講可解除Priter內的墨用量記憶,就可用到代墨.

唔知真定假...謝謝..... [/quote]

參考 : [url]http://www.refill2buy.com/eip/front/bin/ptdetail.phtml?Part=hp56level-1[/url]

2007-10-17 01:31 sojet
已試過唔知點解都無用!!!!

請問有無另一些方法..謝謝!!!

2007-10-17 09:25 scau
[quote]Originally posted by [i]sojet[/i] at 2007-10-17 01:31 AM:
已試過唔知點解都無用!!!!

請問有無另一些方法..謝謝!!! [/quote]

這個網頁內已有齊幾個品牌印表機的解碼方法, 要很細心找找同自己的墨盒原全一樣的才可以收效, 貼膠紙的位置要絕對準確, 不能是是旦旦, 而且程序也要全部跟足才可以成功.
如果都不能的話, 那就不要再去搞了, 免得搞到唔湯唔水時仲麻煩, 因此你可以將部印表機拎去新高登一些專業鋪頭幫你搞好了, 或先前去問清楚收費後才自己決定吧!

2007-10-18 01:01 sojet
謝謝scau樓主提示.........

頁: [1]