@KTzone » 消閒 - 十二星座 » [求算八字]請師父幫我算下我命格點樣,好或晤好?

2008-6-4 02:21 季候風
之前我都上網算過命,但都系睇晤明白系講d乜嘢。真系一頭暮水吖。好多都睇晤明。
想問問家宅屋企、今后要注意的、健康。
要麻煩咁多位師父嘞 ,尼個系我八字

元
八字     癸 辛 丁 丙
         已 丑 酉 子

2008-6-4 06:45 鋼之風水術師
---------請先直接pm我排隊--------

2008-6-6 22:01 季候風
排队?
好的,師父記得幫我睇吖。

2008-6-7 08:33 penchap
如果可以,請直接貼出,出生的年月日時和出生地.這反而比較方便查看.

2008-6-8 13:57 鋼之風水術師
請問你係唔係1996年出世?

2008-6-23 10:39 ※如信※

元
八字     癸 辛 丁 丙
          已 丑 酉 子
----------------------------------
此造你本人否?

2008-7-14 23:53 陳陳
一條好命;西運行西方金地運有好機會
今年.明年 後年大後年不吉
2012運入吉地!

2008-8-16 09:24 季候風
[quote]Originally posted by [i]陳陳[/i] at 2008-7-14 11:53 PM:
一條好命;西運行西方金地運有好機會
今年.明年 後年大後年不吉
2012運入吉地! [/quote]
系我嫲嫲來,西方金地運系咩意思?請師傅講明白d,麻煩嗮.....!@

2008-8-16 21:27 ※如信※
使唔使我來幫你批下?:01:

2008-8-18 18:16 季候風
[quote]Originally posted by [i]※如信※[/i] at 2008-8-16 09:27 PM:
使唔使我來幫你批下?:01: [/quote]

唔該師父,Ths,,,

2008-8-19 01:14 ※如信※
好野我就唔講啦。講唔好的。
之前你冇俾出確切的出生年月日時間,我就你俾出來的呢個八字來睇啦。出生時間年月日都冇,如果有講錯唔好怪,睇到乜就講乜而已;

八字丑為金庫,己酉丑為金局,‘庚’金生長在‘己’,亦應講金從土出。金多火熄,金多土死,金多木乏,金多水縮,遇金自亡。
解釋以上的意思系,本命金多木死,金多水死,父親應該系有三兄弟而剩死剩一個,而父親是過房而來,{明白什么是‘過房’嗎?}之所以過房系因為八字水流木飄。
而此命來睇應該有七兄弟姐妹,其中一個大佬一個家姐,早早都已經不在了。
本命身體健康狀況來講,應該經常頭疼,而且仲系多年病患。八字天干睇得出頭部應該留有疤痕的。

2008-8-21 07:44 季候風
師傅講對沒錯.疤痕在顴骨附近.請問會有影響嗎?頭疼會吾會醫好?Thx!

頁: [1]