@KTzone » 消閒 - 恐怖靈異討論 » 八件不解之迷,大家如有此遭遇的請近!

2008-6-17 07:02 jack319
1。有沒有過在睡夢中呼吸困難心跳很快實際上是意識清醒但就是不能翻身不能說話這就是俗話說的" 鬼壓身 "。

2。有沒有過白天在哪發生過的一件事或者看見的一種場景很眼熟似曾以前經歷過甚至都能感覺出來後面要發生什麼事。

3。有沒有過晚上在睡夢中喃喃自語或者哼唧之類的自己卻不知道。

4。有沒有過在晚上臨睡著之前聽見樓上類似一種鋼珠落地的聲音(。即使你住在樓頂)

5。有沒有在晚上上樓的時候聽見樓到裡有腳步的聲音實際上就你自己。

6。有沒有在夜晚眼睛的余光看到過白色的影子瞬間漂移。

7。有沒有在睡夢中感覺身體跌落或者失足摔倒驚醒的時候。

8。有沒有感覺過在一個密閉的空間有別的人或X在你身邊實際上就你自己。

一般都說很多現像是因為長個或者平時勞累過渡的原因,可事實上就連現在的科技科學都無法解釋這些現象的原因。

:devil_smiley:

2008-6-18 15:04 kwokyam9876
大都有過,呢d係你有某d靈感會有ge事

2008-6-18 15:40 夜屮月
有d驚驚地:mad2:

2008-6-18 19:38 NECT1666
not bad, good stories, thanks for sharing~

2008-6-18 20:15 小鈞
[quote]Originally posted by [i]夜屮月[/i] at 2008-6-18 03:40 PM:
有d驚驚地:mad2: [/quote]

其實 ley 個一部份人都試過 ...

我有讀過心理學ge ...
miss 話 有d 人在睡夢中感覺身體跌落或者失足摔倒驚醒 ...
係因為佢係 stage 2 or 3 果時突然醒左 ...
所以 d 人在睡夢中感覺身體跌落或者失足摔倒而驚醒左

2008-6-29 13:08 Y!NG_盈
[glow=#A03CE3,3]2。有沒有過白天在哪發生過的一件事或者看見的一種場景很眼熟似曾以前經歷過甚至都能感覺出來後面要發生什麼事 ,7。有沒有在睡夢中感覺身體跌落或者失足摔倒驚醒的時候。,試過ar[/glow]:58:

2008-8-8 12:14 haemwolf
4 . 7 都有ˇ

2008-8-9 18:45 hum
4。有沒有過在晚上臨睡著之前聽見樓上類似一種鋼珠落地的聲音(。即使你住在樓頂)
有人話係水管聲
6。有沒有在夜晚眼睛的余光看到過白色的影子瞬間漂移。
你只要望一樣野一陣,之後望第二個方向,就會見倒你之前望既野既白影

2008-8-10 14:50 木村拓人
2,3,7,都有事過~7有一段時間都事過,係好得人驚'

2008-8-13 18:16 lalama0205
2,3,7都試過
2有沒有過白天在哪發生過的一件事或者看見的一種場景很眼熟似曾以前經歷過甚至都能感覺出來後面要發生什麼事。     (成日都有呢種感覺)

2008-8-17 14:44 rec211
有些都有過

2008-8-18 17:35 ra788
大部分也有過呢..只有1和5沒有

2008-8-20 13:25 shapo
很多都有试过哦。。。

2008-8-22 17:27 killHOB
me 2

2008-8-22 21:53 為愛而生
2.3.4.7都有試過 = =

2008-8-30 11:50 tonySM007

2008-9-2 15:26 q13672891481
1.2.3.7.8都有阿 =口= 我係咪應該去自殺 - -

2008-9-3 09:58 fzdm667
都經歷過2.3.4.5.7...但有d係可以解釋的,雖然唔知岩唔岩~~
2->其實就係科學上能解釋既一種"De Juvu"現象..其實並唔靈異
4->聽聞過(強調一下係聽聞=.=)係關於日間與夜晚的溫差,同牆壁一d物質所產生既現象
5->因為當只有你一個在上樓梯或行過僻靜既地方時,周圍太靜既關係導致聽覺靈敏度大幅上升,以致聽到回音,哩點我都幾sure~
7->細個個陣聽過哩個講法...假若發夢時,係夢入面經歷緊一d係現實中有生命危險既事的時候,大腦會強制中止繼續發夢,而令你驚醒,原因係乜就唔記得了...
我印象最深個次係我係夢入面比人推落十幾樓,就係"碰"一聲既時候,我真係好似感受到落地個一下衝力而醒左...醒個一刻有一瞬間我2手2腳真係郁唔到個下先驚..咁係我既真人真事@_@

2008-9-3 10:00 fzdm667
對唔住....更正番...係"De Javu"先岩...唔好意思:cry2:

2008-9-3 16:15 醉客
1。有沒有過在睡夢中呼吸困難心跳很快實際上是意識清醒但就是不能翻身不能說話這就是俗話說的" 鬼壓身 "。
2。有沒有過白天在哪發生過的一件事或者看見的一種場景很眼熟似曾以前經歷過甚至都能感覺出來後面要發生什麼事。
都試過

頁: [1]