@KTzone » 日常 - 工作創業 » 公司同事好賤!!

2008-9-27 16:05 kennie88
我係"公正行"做既..係葵涌番工~
係我初初黎做果陣..係果個人未轉落我個姐果陣...
其實都幾好做架 大家有講有笑 幾輕鬆,雖然係好多野做 但都冇放係眼內~ 跟住個條友入左我地組之後,就更加多野講,佢可以講野講足全日唔停,都冇咩野..我之後細心聽下原來佢講果d全部都係人地既是是非非.. 呢樣都算啦...佢黎果陣係E.T(engineer trainee)..鞋油超靚~ 刷到垃垃令! 依家佢升左做engine!! 佢依家真係好串!依家大大小小既野佢都有份...真係好煩! 地下有垃圾又嘈,人地傾緊計又關佢事...人地做錯野佢就大大聲聲咁講...佢真係好白痴!!
佢依家每日都入去同個A.M(assistant manager) 吹水..話就話吹水..其實佢每日都督人背脊..好賤!! 我都係咁俾佢督.. 佢同個a.m吹完之後又笑笑口咁對住我地...虛偽到爆~ 仲話咩我都唔保得你幾多次..火都黎埋!!真係好想拿野打爆佢個頭...不過我係斯文人唔做呢d野~  我11月就完合約 又係加人工既時候... 諗到我依家背脊都爛哂..個A.M又咁信佢..我都知唔會加得多嫁啦! 所以都冇抱太大期望~
                      "(遲d再講其他既野)"

你地呢... 覺得我有咩方法頂住佢呀? 佢真係好鬼煩嫁...其他同事都只係會理自己...唔會幫我嫁啦..依家d人係咁=.="

2008-10-1 02:03 tasaki1021
爾虞我詐丫....習慣就好

2008-10-1 23:43 letso
想問問你做了多少年工作!!!請問你又怎樣知道佢督你背脊?

來說是非者,便是是非人!

2008-10-21 09:58 wing_sui
比我就轉工 , 放棄喇

2008-10-23 19:59 kennie88
唉  好耐冇上黎啦~
依家算好番dd啦~
因為佢既第一目標轉移左去個CS(客戶服務)度
不過呢....我既危機仲未解決.....
唯有見步行步啦>..<"""""""""

2008-10-28 22:06 lin742655
人與人之間是非總是難免
人生總不可能一路順遂
多適應點吧

2008-10-29 22:18 kennie88
嗯...
我都冇咩時間理佢...由得佢講啦...
順便訓練一下自己既EQ  xd^^

2008-11-3 16:05 MrLFSLouis
好多謝您既分享

2008-11-27 13:41 tsai420
唉!社會就是一個大雜燴,什麼人都有.......
慢慢就會習慣,不要太在意~~~~~~

2008-12-1 22:49 kennie88
嗯... 我明白^^
佢依家既勢力漸漸過去..哈哈...
依家無論咩事都唔可以打低我既意志!!!  ^^

2008-12-4 18:31 nickhu465777
職場環境是多變的
尤其每個人來自不同家庭與生活環境
每個人都在適應別人
習慣就好了.....

2009-1-2 17:21 Supperkillua
我公司都有個咁架情況,真係好討厭呀!!!!

2009-2-18 11:21 oldmanwithsea
想問問你做了多少年工作!so what's

頁: [1]
查看完整版本: 公司同事好賤!!